FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centar banka najavljuje novu dokapitalizaciju od 200 milijuna kuna

Autor: nbrc
ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Uprava Centar banke donijela je odluku o dodatnoj dokapitalizaciji Centar banke u iznosu od 200 milijuna kuna, priopćeno je danas iz Cenar banke iz koje najavljuju da bi za to potrebne odluke trebala donijeti glavna skupština Banke koja bi se održala 2. kolovoza.

Kako bi dokapitalizacija bila uspješna potrebno je da se minimalno 75 posto ukupnog iznosa upiše kao kapital, što u slučaju navedene dokapitalizacije predstavlja raspon od 150 milijuna do 200 milijuna kuna koji će biti upisan kao dodatan kapital Centar banke, navodi se u priopćenju.

Iz Centar banke podsjećaju da je tijekom prošle godine provedena dokapitalizacija vrijedna 131,2 milijuna kuna, a imovina Banke je na kraju 2012. znosila 1,57 milijardi kuna.

U prošlogodišnjoj su dokapitalizaciji sudjelovali novi vlasnik, Alternative upravljanje s 97 milijuna kuna i dotadašnji većinski vlasnik Heruc pretvaranjem svojih hibridnih instrumenata u dionički kapital, s 34,2 milijuna kuna.

Iz Centar banke ističu da bi se nakon dokapitalizacije od 200 milijuna kuna nastavilo s restrukturiranjem portfelja i poslovnih procesa te da je nova dokapitalizacija planirana kako bi se stvorili dodatni uvjeti za budući rast i razvoj Banke.

"Nakon provedene dokapitalizacije te nakon osiguranja svih potrebnih zakonskih i drugih preduvjeta, Alternative Upravljanje planira provesti i drugu fazu tj. integraciju Vaba banke i Centar banke, kao dio projekta konsolidacije malih banaka u Republici Hrvatskoj, a čime će se dodatno ojačati obje banke kao i otvoriti novi prostori na hrvatskom bankarskom tržištu, uz mnogobrojne prednosti za klijente obje banke", zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙