FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene europskih dionica pale nakon dva dana rasta

Autor: neba
LONDON, 29. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale, nakon dva dana rasta, no analitičari ističu kako je trend i dalje pozitivan.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,5 posto na 1.240,94 boda, nakon dva dana rasta.

Istodobno su frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili u minusu između 0,7 i 1 posto.

„Prema tehničkoj analizi, ovotjedni skok indeksa ukazuje da je tržište u još jednom pozitivnom valu, koji bi mogao potrajati barem do kraja tjedna“, kaže David Thebault, direktor u tvrtki Global Equities.

Kako dodaje, trenutno su jedino podaci s američkog tržišta rada jasan barometar daljnjih poteza Feda u vezi politike kvantitativnog monetarnog popuštanja.

„Ti podaci odredit će daljnje raspoloženje na tržištu i vjerojatno bi mogli potaknuti dobitonosne prodaje“, smatra Thebault.

Među većim gubitnicama izdvaja se jutros dionica PSA Peugeot Citroena, s padom cijene za 4,5 posto, nakon što je taj francuski proizvođač automobila objavio da razmatra novo povećanje kapitala, nakon prošlogodišnjeg u visini od 2,5 milijardi eura.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,1 posto, na 14.326 bodova.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙