FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stagnacija na europskim burzama uoči govora Bernankea

Autor: scvi
LONDON, 22. svibnja 2013. (Hina) - Na europskim burzama cijene dionica danas stagniraju oko najviših razina u zadnjih nekoliko godina, jer investitori s oprezom iščekuju današnji istup predsjednika Feda Bena Bernankea u Kongresu.

Ipak, trgovci kažu da bi svaka eventualna dobitonosna prodaja bila relativno kratkovječna i ograničena, jer bio dio investitora odmah iskoristio povoljnu priliku za kupnju.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica u 9,30 sati oslabio je 0,1 posto na 1.252 boda. Ovoga mjeseca dotaknuo je najvišu razinu u zadnjih 5 godina.

Istodobno, londonski Ftse indeks bio je u minusu 0,22 posto, frankfurtski DAX 0,19 posto, a pariški CAC 0,04 posto.

Svjetska dionička tržišta u uzletu su od početka godine zahvaljujući labavim monetarnim politikama vodećih svjetskih središnjih banaka. Nove smjernice investitori danas očekuju od Bernankea, koji će govoriti o monetarnoj politici u Kongresu.

„Spremni smo za predah, no svaku eventualnu prodaja dionica dio investitora iskoristit će kao priliku za povoljnu kupnju“, smatra Terry Torrison, izvršni direktor investicijskog društva McLaren Securities iz Monaka.

A upravo zahvaljujući potvrdi japanske središnje banke da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku, na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je skočio 1,6 posto, na 15.627 bodova.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙