FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstva na Mirogoju položila vijence u povodu Dana oružanih snaga

Autor: rkor
ZAGREB, 28. svibnja 2013. (Hina) - U prigodi Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske izaslanici predsjednika Republike i vrhovnoga zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića, predsjednika Vlade Zorana Milanovića te predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke položili su danas vijence na groblju Mirogoju.

Izaslanstva su položila vijence kod Spomen obilježja "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", na Grobnicu narodnih heroja, na Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

U izaslanstvima su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general pukovnik Drago Lovrić, ministar obrane Ante Kotromanović i ministar branitelja Predrag Matić te saborski zastupnici Igor Dragovan i Tomislav Ivić. Vijence je položio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se 28. svibnja, na dan kada je 1991. održana smotra Zbora narodne garde (ZNG), preteče Hrvatske vojske. Smotra je održana na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

U povodu 22. obljetnice formiranja Oružanih snaga, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog bit će održana svečana akademija i koncert (12 sati). Nazočnima će se obratiti predsjednik Josipović i premijer Milanović.

(Hina) xrkor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙