FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić: moje financijsko izvješće potpuno transparentno

Autor: mbuj
ZAGREB, 27. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a na izborima za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić istaknuo je danas kako je njegovo financijsko izvješće u potpunosti transparentno, na desetak stranica te da su, u skladu sa zakonom, prijavljene sve potrošene stavke u izbornoj kampanji.

"Prijavili smo svaku kavu koju smo popili u stožeru, sve je čisto i transparentno i zbog toga sam iznimno ponosan. Iza moje kampanje neće ostati nikakvi repovi, a to je najvažnije", naglasio je u priopćenju Rajko Ostojić komentirajući predaju financijskih izvješća gradonačelničkih kandidata Gradskom izbornom povjerenstvu.

Ostojić se također osvrnuo na kampanju svog protukandidata (Milana Bandića) kojem su, kako navodi, "opet, kao i za predsjedničkih izbora 2009. godine, najveći donatori bili građani Grada Zagreba te gradski proračun".

"Samo za odnose s javnošću, ured gradonačelnika je 2013. godine izdvojio 15 milijuna kuna koje je realizirao već u prva dva kvartala ove godine", istaknuo je Ostojić.

"Ne vidim u financijskom izvješću mog protukandidata koliko su koštali plakati s nepostojećom nagradom o mobilnosti, koliko su koštali plakati i sama biciklijada na dan izborne šutnje u Prepuštevcu te koliko su koštali oglasi istine. Čini se da je mom protukandidatu opet najveći donator bio proračun Grada Zagreba", ustvrdio je Ostojić.

Istaknuo je i kako mu je drago što je dosadašnji gradonačelnik (Milan Bandić) preuzeo njegovu ideju stavljanja u funkciju praznih gradskih prostora, uz opasku da je cilj bio prostore bez najamnine ponuditi građanima, a ne vlastitoj nezavisnoj listi.

(Hina) pp/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙