FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juris protecta poziva Zagrepčane: glasajte za Ostojića jer je manje zlo od Bandića

Autor: gvla
ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Udruga za unaprjeđenje pravosuđa u RH Juris protecta pozvala je danas Zagrepčane da se u što većem broju odazovu drugom krugu izbora za zagrebačkog gradonačelnika 2. lipnja i daju svoj glas za promjene, odnosno za Rajka Ostojića, kandidata koalicije SDP-HNS-HSU kojega smatraju "daleko manjim zlom" od njegova protukandidata Milana Bandića.

"Povijesna je dužnost svih građana Grada Zagreba da iziđu na izbore u drugom krugu 2. lipnja i daju svoj glas za manje zlo, a to je Rajko Ostojić", navode iz Juris protecte u priopćenju.

Ističu kako su svjesni opravdanosti kritika na račun SDP-a, ali i naglašavaju kako je dužnost svakog građanina Zagreba da "spriječi veće zlo, a to je ponovni izbor Milana bandića za gradonačelnika glavnog grada Hrvatske, i to upravo kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju, zajednicu civiliziranih država".

Za slab rezultat Ostojića u prvom krugu izbora za gradonačelnika Juris protecta odgovornom drži lošu političku strategiju vodstva njegove stranke, prije svih predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića, ocjenjujući "potpuno nerazumnima" njegove odluke vezane uz Zagreb.

"Dakle, rukovodstvo SDP-a ne zaslužuje ništa bolje nego što je prošlo na lokalnim izborima za Skupštinu Grada Zagreba. Mi mislimo da je kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić žrtva krivih odluka stranačkog vodstva i interesnih lobija, kao i 5. kolone koja se okupila oko njega i u samom izbornom stožeru i zato mu treba dati glas, jer on je daleko manje zlo od Milana Bandića", navodi u priopćenju.

Ističe kako u Zagrebu ima više nego dovoljno potencijala da se Bandićevo početno vodstvo istupi, ali samo ako se građani potrude i u dovoljnom broju sudjeluju u drugom izbornom krugu.

(Hina) pp/xgvla ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙