FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 4. svibnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 3. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 4. svibnja:

RIJEKA - U Rijeci će biti otvoren Islamski centar Rijeka, a na svečanosti otvaranja nazočiti će predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te se obratiti nazočnima (12 sati, Ante Mandića 50). Islamska zajednica u Hrvatskoj Medžlis islamske zajednice Rijeka očekuje da će na otvorenju nazočiti više od 30 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, među kojima i najviši vjerski vjerodostojnici predvođeni reis-ul-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftijom Azizom ef. Hasanovićem i kardinalom Josipom Bozanićem. Posebni gosti biti će i ministar vakufa (zaklade) Države Katar dr. Gajs b. Mubarek el-Kuwari, u ime Države Katar i najvećeg donatora Hameda bin Khalifa et-Thania, katarskog emira. Ističe se kako je Islamski centar Rijeka, osim izvorne namjene da postane mjesto molitve i okupljanja 10 do 12 tisuća građana islamske vjeroispovijesti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, zbog svoje iznimne arhitektonske, građevinske i kulturne vrijednosti već prozvan najljepšom džamijom u Europi.

ZAGREB - U zagrebačkom Parku Maksimiru održat će se središnje događanje projekta "Zdrav za 5" radi promicanja poruke "NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću" – Živi zdravo, budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost! Ministar zdravlja Rajko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavit će preliminarne rezultate nacionalnog istraživanja o navikama i stavovima djece i mladih o konzumiranju alkohola, droga i igara na sreću. Događanju će prisustvovati i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, pomoćnica ministra u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić, predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić te brojni drugi uzvanici i predstavnici ministarstava, agencija, organizacija i institucija. Očekuje se nazočnost preko tisuću učenika i roditelja iz Zagreba i Zagrebačke Županije (10 sati, Park Maksimir, kod velike pozornice). U 10,30 sati ministri Ostojić i Zmajlović te glavni ravnatelj policije Dominić dati će izjave za medije.

DUBROVNIK - Predsjednica Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS), prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održat će u Dubrovniku konferenciju za novinare o položaju Hrvatske i Dubrovnika nakon 1. srpnja, s posebnim osvrtom na turističke dolaske i teritorijalno povezivanje hrvatskog juga (12,30 sati, terasa hotela More).

ZAGREB - Sedmi javni prosvjed "Krug za trg", kojim Građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike još jednom od zagrebačke Gradske skupštine zahtijeva povratak imena Kazališni trg zagrebačkom trgu nazvanom imenom maršala Tita. Prosvjednicima će se obratiti odvjetnica i politička zatvorenica u Jugoslaviji Zvjezdana Znidarčić Begović, pravnik Branimir Lukšić i odvjetnik Zvonimir Hodak. Pjevat će klapa Prijatelji, a simbolično će, kako najavljuju organizatori, biti prikazan "Bunar smrti" kao kontrapunkt Meštrovićevom Zdencu života (11 sati, ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Videoprezentaciju projekta uređenja Trga dr. Franje Tuđmana javnosti će predstaviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima (21 sat, na Trgu dr. Franje Tuđmana, iza zgrade GU za strategijsko planiranje, Republike Austrije 18). Za cjelovit projekt uređenja Trga dr. Franje Tuđmana izdana je lokacijska dozvola, a potpisuje ga ugledni zagrebački arhitekt Nenad Fabijanić. Projekt obuhvaća niz sadržaja, među kojima i vodenu instalaciju duž zapadnog dijela parka na krovu podzemne garaže koja će se tamo izgraditi te memorijal, odnosno spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Mate Kovačević

navečer - Tomislav Rubić

tefefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙