FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska policija u Sloveniji našla "građevinsku barunicu"

Autor: lfia
LJUBLJANA, 24. svibnja 2013.(Hina) - Slovenska policija potvrdila je u petak rano ujutro da je tijekom noći blizu mjesta Mislinje na sjeveru države pronašla i uhitila nekadašnju direktoricu građevinske tvrtke "Vegrad" Hildu Tovšak, za kojom su početkom tjedna bili izdani međunarodna tjeralica i europski pritvorni nalog jer se sumnjalo da je pobjegla u inozemstvo, nakon što se u subotu nije vratila u pritvor.

Policija za sada nije otkrila nikakve druge detalje. Slovenski mediji međutim navode da se nekadašnja "građevinska barunica" skrivala na jednom poljoprivrednom imanju.

Hilda Tovšak (63), nekadašnja direktorica jakog građevinskog poduzeća koje je završilo u stečaju, zbog svojih je veza s politikom i postupaka i različitih afera koje su je pratile zadnjih godina postala svojevrsnom personifikacijom neuspjeha slovenske tranzicije i privatizacije. Pravomoćno je do sada zbog gospodarskog kriminala osuđena u dva slučaja, dok se ostali postupci protiv nje još uvijek vode na sudu.

"Nestanak" Hilde Tovšak izazvao je zadnjih dana velik skandal i u slovenskoj politici. Premijerka Alenka Bratušek rekla je da se radi o nedopustivu slučaju zbog kojega je dodatno narušeno povjerenje građana u pravnu državu. Parlamentarna oporba izražavala je čak sumnje da je "građevinskoj barunici" dopušteno da pobjegne kako ne bi otkrila ostale aktere u građevinskim aferama i njihove veze s politikom.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙