FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: uhićena dva policajca zbog sumnji o prodaji droge

Autor: lfia
LJUBLJANA, 16. svibnja 2013.(Hina) - Dvojica slovenskih policajaca, navodno braća, uhićena su zbog sumnje da su se bavili prodajom droge zbog čega im, u slučaju da budu osuđeni, prijeti kazna i do deset godina zatvora, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Specijalizirano državno tužiteljstvo za progon težih oblika kriminaliteta i organiziranog kriminala u četvrtak je potvrdilo da se policijski dvojac sumnjiči za više kaznenih djela zloporabe službenog položaja i ovlasti te za kazneno djelo prijevare, a najviše bi u slučaju osude mogli dobiti za sumnju da su se bavili ilegalnim prometom drogama, za što je predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Mediji navode da su uhićeni u srijedu navečer u Velenju gdje imaju vikendicu, te da je jedan bio zaposlen na policiji u Ljubljani, a drugi na jednom od graničnih prijelaza s Hrvatskom u Istri.

Kako je prenijela televizijska postaja POP-TV, od njihova čina odlučno se se distancirali pripadnici policije.

Osumnjičenici su još na ispitivanju, a a navodno su se prodajom droge i ucjenjivanjem narkomana bavili od 2010. godine. Otkriveni su nakon što im je zbog sumnjiva ponašanja sudski određen nadzor i tajno prisluškivanje.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙