FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 24. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 24. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 24. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana nestale djece, 25. svibnja pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić će na zajedničkoj konferenciji za novinare upozoriti na problem nestale djece te na opasnosti kojima su izložena za vrijeme nestanka ili bijega. Pravobraniteljica će izvijestiti o europskoj kampanji za zaštitu nestale djece, a ministar će govoriti o aktivnostima MUP-a u potrazi za djecom koja su oteta ili su u bijegu iz vlastitog doma ili ustanove (10 sati, Ured pravobraniteljice za djecu, Teslina 10, 1. kat).

ZAGREB - U povodu Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva Ministarstvo zdravlja održat će konferenciju za novinare. Na konferenciji će govoriti zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, pomoćnica ministra za transplantacijski program Mirela Bušić i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina Marija Rukavina. Bit će dodijeljena i priznanja zdravstvenim djelatnicima i koordinacijskim timovima najuspješnijih donorskih bolnica (10 sati, velika dvorana Ministarstva zdravlja, Ksaver 200 a).

ZAGREB - Glavna uprava za poduzetništvo i industriju Europske komisije organizira informativni seminar o problemima kašnjenja plaćanja, na kojem će biti predstavljeno i kako nova Direktiva (2011/7/EU) rješava taj problem. Seminar je dio informativne kampanje Europske komisije protiv kašnjenja plaćanja. Zbog neplaćenih računa sve je više europskih poduzeća pred propašću, a kašnjenje u plaćanju, kako se upozorava, dosegnulo je iznos od čak 340 milijardi eura, što je više nego dvostruko od proračuna EU od 147 milijardi eura u 2012. godini. Organizatori upozoravaju i kako je zbog nemogućnosti plaćanja zatvoreno 450 tisuća radnih mjesta, a 57 posto tvrtki u Europi tvrdi da imaju problema s likvidnošću zbog zakašnjelog plaćanja, što je povećanje za 10 posto od prošle godine. U radu skupa, kako je najavljeno, sudjelovat će i ministar financija Slavko Linić, ministar poduzetništva i obrta Gordana Marasa i šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Paul Vandoren (13,30 sati, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB - U Velikoj dvorani Matice hrvatske održat će se predavanje u povodu obilježavanja 100. obljetnice romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić Mažuranić. O obiteljskim, društvenim i povijesnim okolnostima u kojima je napisan najpoznatiji hrvatski roman za djecu govorit će stručnjak za hrvatsku dječju književnost Berislav Majhut, o njegovoj žanrovskoj i semantičkoj polivalentnosti Tihomir Engler i Krunoslav Mikulan, a o pripovjedačkim postupcima Corinna Jerkin (12,00 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "U skladu s marksizmom ili činjenicama? Hrvatska historiografija 1945.-1960." autorice Magdalene Najbar-Agičić. O knjizi će uz autoricu govoriti povjesničari Ivo Banac, Miroslav Bertoša i Snježana Koren. (18,30 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)xua yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙