FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar-Violić: Međimurju 2,5 milijuna kuna za potporu za kulturu

Autor: tjak
ČAKOVEC, 23. svibnja 2013. (Hina) - Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić rekla je na konferenciji za novinare u Čakovcu da je ministarstvo dalo 2,5 milijuna kuna potpore za različite potrebe u kulturi na području Međimurske županije, od izgradnje knjižnica do domova kulture.

Kada se tome pridoda i milijun kuna koji ide na programe i projekte, jasno je kako je Međimurska županija visoko na listi prioriteta Ministarstva kulture, rekla je ministrica Zlatar-Violić, koja je i kao članica predsjedništva HNS-a došla u Međimurje među ostalim i poduprijeti sadašnjeg zamjenika župana Matiju Posavca u drugom krugu izbora za međimurskog župana.

Govoreći o potpori izgradnji, rekonstrukciji i revitalizaciji domova kulture, Zlatar-Violić je istaknula kako oni nisu samo tu za kulturno uzdizanje, nego potpora razvoju cjelokupnog društva. Oni su najčešće mjesto održavanja svih društvenih događaja u malim međimurskim mjestima, dodala je.

U vezi sa skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, rekla je kako naša zemlja mora sačuvati svoj identitet i baštinu te da to ponajprije treba prenijeti na mlade. Naglasila je kako njezino ministarstvo baštinu koju smo naslijedili, materijalnu i nematerijalnu, istu ili još bolju želi ostaviti budućim naraštajima.

Međimurska županija, koja graniči s dvjema zemljama članicama Europske unije, spremna je za ulazak u veliku europsku obitelj, rekla je ministrica kulture i dodala kako vjeruje da će kraj između Mure i Drave znati iskoristiti vlastite potencijale kulturnog turizma te da će, osim kulturnih i turističkih, donijeti i ekonomske rezultate.

Podupirući Matiju Posavca u drugome izbornom krugu za međimurskog župana, istaknula je kako je on mlad, energičan i racionalan te kako vjeruje da je savršen kandidat za tu dužnost.

Posavec je zahvalio na potpori i rekao kako je s ministricom razgovarao o mnogim projektima za koje se nada da će se ostvariti, poput osnutka centra nematerijalne baštine u Čakovcu, popularizacije lika i djela dr. Vinka Žganca i potpore Sajmu knjiga MESAP Libar u Nedelišću.

Nakon Čakovca, ministrica Zlatar-Violić posjetila je Donju Dubravu, gdje je potpisala ugovor vrijedan 350 tisuća kuna za nastavak obnove Doma kulture "Zalan" ugovor vrijedan 200 tisuća kuna za daljnju obnovu Doma kulture u susjednome Donjem Vidovcu.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙