FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen novi Etički kodeks HRT-a

Autor: mvra
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas je objavila novi Etički kodeks za novinare i kreativno osoblje te Opća pravila o radu i ponašanju zaposlenika koji stupaju na snagu 30. svibnja ove godine, izvijestila je javna radio-televizija.

Etički kodeks uređuje profesionalne standarde i etička načela za novinare i kreativno osoblje, dok se Općim pravilima određuju standardi u ponašanju zaposlenika na HRT-u, što se odnosi na javne istupe, vanjske aktivnosti, angažmane i djelovanje zaposlenika HRT-a.

Opća pravila odnose se na sve zaposlenike HRT-a, uključujući i glavnog ravnatelja HRT-a, suprotno nekim nedavnim medijskim tvrdnjama koje su sugerirale da bi glavni ravnatelj od njih bio izuzet.

Novi Etički kodeks i Opća pravila o radu i ponašanju zaposlenika podržala je Koordinacija sindikata u funkciji radničkog vijeća HRT-a.

Koordinacija među ostalim ističe kako je "sadržajnim razdvajanjem profesionalnih standarda i načela u radu novinara i kreativnog osoblja od općih pravila ponašanja u starom Etičkom kodeksu HRT-a stvoren paket dokumenata koji počivaju na istim vrijednosnim osnovama".

Sindikati HRT-a ističu i kako svi oni zajedno predstavljaju konzistentnu, međusobno povezanu cjelinu kojom se stvaraju pretpostavke za kvalitetnije ljudske i poslovne odnose te zdravije socijalno okruženje na HRT-u.

(Hina) xpp/xmvr yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙