FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oprezno trgovanje, europske burze u području prekupljenosti

Autor: scvi
LONDON, 13. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Nakon što su cijene dionica na europskim burzama dosegnule najviše razine u zadnjih pet godina, ostvarivši dobitke treći tjedan uzastopno, jutros su investitori na oprezu zbog mogućih dobitonosnih prodaja.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica u 9,30 sati stagnirao je na 1.233,96 bodova.

Taj indeks, kao i njemački DAX duboko su u području prekupljenosti, pokazuju njihovi indeksi relativne snage, što obično podrazumijeva da su investitori skloni dobitonosnim prodajama dionica.

Istodobno, londonski Ftse indeks bio je u minusu 0,16 posto, a pariški CAC 0,10 posto. Njemački DAX stagnirao je oko 8.282 boda.

„Mislim da DAX na 8.300 bodova nailazi na snažan otpor. Moguće je da dosegne tu razinu, no ne vidim da ima potencijala za daljnji rast. A spusti li se ispod 8.200 bodova, mogli bismo vidjeti njegove daljnje korekcije. Ne znam koliko bi prodaje mogle biti agresivne, no dionička tržišta uvelike su prekupljena pa je iskušenje investitora da unovče dobiti snažno“, smatra Ishaq Siddiqi, strateg pri ETX Capitalu.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je skočio 1,2 posto, na 14.782 boda, dosegnuvši novu rekordnu razinu u zadnjih pet i pol godina.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙