FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama zabrinut zbog prisutnosti Hezbollaha u Siriji

Autor: mhaj
WASHINGTON , 20. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je u telefonskom razgovoru s libanonskim predsjednikom Michelom Sleimanom izrazio zabrinutost zbog prisutnosti Hezbollaha u Siriji, objavila je Bijela kuća.

Razgovor je uslijedio nakon napada tijekom vikenda vojnih snaga sirijskog režima, potpomognutog libanonskim Hezbollahom na sirijski grad Qusair smješten blizu granice s Libanonom.

"Predsjednik Obama izrazio je bojazan zbog sve jače uloge Hezbollaha u Siriji, čiji se pripadnici na strani Assadova režima što ide nauštrb politici libanonske vlade", stoji u priopćenju Bijele kuće.

Obama je Sleimanu kazao kako može računati na američku potporu te je odao priznanje njemu i libanonskom narodu jer su ostavili otvorene granice kako bi primili brojne izbjeglice koji stižu iz Sirije.

Dvojica čelnika razgovarala su i o opasnostima koje prijete ukoliko se sukob proširi na susjedne države te su se složili da bi Libanon, u skladu s dosadašnjim stavom, trebao i dalje ostati izvan sukoba, "izbjegavajući na taj način bilo kakve akcije koje bi angažirale libanonski narod".

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙