FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić i Bubalo zadovoljni, Vrkić poziva na promjenu vlasti

Autor: vsik
OSIJEK , 20. svibnja 2013. (Hina) - U drugi krug izbora za osječkog gradonačelnika ulaze Krešimir Bubalo i Ivica Vrkić, a za župana Vladimir Šišljagić i Goran Ivanović, pokazuju neslužbeni rezultati izbornog povjerenstva u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Šišljagić i Bubalo izrazili su zadovoljstvo izbornim rezultatima, a Vrkić smatra da građani žele smjenu vlasti i promjene.

Najviše glasova za gradonačelnika dobio je dosadašnji gradonačelnik Krešimir Bubalo 36,28 posto glasova, a s njim u drugi krug ide Ivica Vrkić s osvojenih 27,73 posto glasova.

Krešimir Bubalo je rekao kako ne očekuje u drugom izbornom krugu da će se stvoriti "antiHDSSB-ova koalicija jer bi ona bila neprirodna". "U predizbornoj kampanji protiv HDSSB-a su bili svi i lijevi i desni i služili su se nizom laži objeda", rekao je večeras Bubalo u HDSSB-ovom stožeru. Ponovio je kako je siguran u pobjedu u drugom izbornom krugu te najavio još intenzivniji rad na brojnim projektima. Za ostvarene rezultate rekao je da su bolji od prije četiri godine.

Ivica Vrkić je ponovio kako su izborni rezultati pokazali da građani žele smjenu vlasti i promjene i izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. Ivan Vrdoljak ministar gospodarstva koji je bio u Vrkićevom stožeru pozvao je one kandidate za gradonačelnike koji nisu prošli da svoje birače upute da glasuju u drugom krugu za Ivicu Vrkića.

Kandidat HDZ-a za osječkog gradonačelnika Dražen Vidović izrazio je žaljenje što nije išao u drugi izborni krug. Dodao je, kako ga očito birači nisu prepoznali jer se prvi put politički natjecao.

U HDSSB-ovom stožeru svoje zadovoljstvo nije krio dosadašnji župan Vladimir Šišljagić koji je dobio najviše glasova za župana, više od 40 posto, dok je njegov protukandidat HDZ-ov Goran Ivanović dobio oko 23 posto glasova.

Šišljagić je također rekao kako ne očekuje da se u drugom izbornom krugu stvori "antiHDSSB-ova koalicija" te pozvao birače da izađu masovnije na izbore od današnjih. Zahvalio je biračima koji su mu dali glas, istaknuvši kako se u Županiji unatoč teškim i recesijskim vremenima puno radilo, a tako će se i nastaviti, rekao je.

Novinari koji prate izbore bili su iznenađeni što je u drugi izborni krug za osječko-baranjskog župana ušao Goran Ivanović (HDZ) jer su prema praćenju izbornih aktivnosti više šanse davali kandidatu SDP-a Domagoju Hajdukoviću.

Goran Ivanović je, kako je rekao, "narodski čovjek, po struci trgovac, ali koji dobro razumije dušu i potrebe slavonskog čovjeka".

(Hina) xvsik/ivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙