FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić ne očekuje nove uvjete Njemačke Srbiji oko EU-a

Autor: slek
BEOGRAD, 18. svibnja 2013. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić rekao je u subotu kako ne očekuje da Njemačka Srbiji postavi nove uvjete za dobijanje datuma početka pristupnih pregovora s Europskom unijom i vjeruje da će skorašnji posjet šefa njemačke diplomacije Guida Westerwellea Beogradu biti ohrabrenje eurointegracijskom procesu.

“Nema razloga da netko dolazi u Beograd i postavlja nove uvjete. Bilo ih je dovoljno, a ja očekujem isključivo posjete koji će predstavljati ohrabrenje”, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je istaknuo kako očekuje veće razumijevanje za stajališta Beograda u primjeni sporazuma o normalizaciji odnosa s Prištinom jer “Srbija ne traži ništa novo, već da se primjeni samo ono što je dogovoreno” i ”bez novih činjenica koje bi mogle ugroziti sporazum” postignut 19. travnja u Bruxellesu.

Dačić je ukazao i da, ukoliko Srbija sada ne dobije datum za pregovore o članstvu u EU, to može biti tema tek za 2014. jer do kraja 2013. slijede izbori u Njemačkoj i zbog toga se ne može očekivati da Srbija i Kosovo budu tema u ovoj godini.

Šef njemačke diplomacije Guido Westerwelle doputovat će u dvodnevni posjet Beogradu u nedjelju kasno popodne, a nakon susreta i večere s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem u ponedjeljak će se sastati s premijerom i predsjednikom Srbije Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem, te srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙