FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama smanjuje potrošnju na rat u Afganistanu

Autor: vmrs
WASHINGTON, 18. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama smanjio je zahtjev za financiranje rata u Afganistanu i za druge prekomorske intervencije za deset posto, što odražava njegov plan smanjivanja američke vojne nazočnosti u toj zemlji.

Obama je u fiskalnoj 2014. godini, koja počinje 1. listopada, tražio za prekomorske operacije 79,4 milijarde dolara, a isprva je tražio 88,5 milijarda, rekla je u petak navečer jedna savjetnica u Bijeloj kući. Obama je taj zahtjev poslao u pismu Kongresu. Napisao je kako planira američke snage izvlačiti iz Afganistana nakon 2014., ali nije precizirao koliko njih.

"Predsjednik još razmatra mogućnosti koje mu je predložio njegov tim za nacionalnu sigurnost. Još nije odlučio kolika će biti američka nazočnost u Afganistanu nakon 2014.", rekla je Caitlin Hayden, glasnogovornica nacionalnog vijeća sigurnosti. "Niži iznos odražava našu prijelaznu ulogu u Afganistanu", dodala je.

Američki predsjednik u idućih nekoliko tjedana mora objaviti koliko će vojnika SAD dogodine ostaviti u Afganistanu, rekao je u utorak državni tajnik John Kerry.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙