FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka banka donira poduzetnicima 1,2 milijuna kuna

Autor: mpuk
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Zagrebačka banka predstavila je danas projekt pod nazivom "Moj Zaba start" putem kojeg će u ovoj godini dodijeliti ukupno 1,2 milijuna kuna poticaja najboljim poduzetničkim idejama u Hrvatskoj.

Banka će raspisati četiri natječaja, vrijedna po 300.000 kuna, kroz koje će donirati najinovativnije i tržišno utemeljene poduzetničke projekte iz područja društvenog poduzetništva, inovativnih koncepata, obrtništva i zelenog poduzetništva.

"U razdoblju krize potrebno je pronaći načine za poticanje realizacije projekata koji mogu doprinijeti stabilizaciji i jačanju hrvatskog gospodarstva", kazala je na predstavljanju Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke.

Natječaj pod nazivom "Moj motiv 2.0" namijenjen obrtnicima i dizajnerima već je raspisan, a prijave se primaju do rujna 2013. Cilj mu je podržati kreativne poduzetničke ideje povezane s hrvatskom kulturom i tradicijom.

Natječaj "Moja zajednica", namijenjen svima koji se bave socijalnim poduzetništvom, bit će raspisan 24. svibnja, a cilj mu je podržati rješavanje društvenih problema na financijski održiv način.

Natječajem pod nazivom "Moja zelena zona", koji će biti raspisan 5. lipnja, banka će pružit potporu održivim projektima zelenih tehnologija i energetske učinkovitosti.

Inovativni poduzetnici imat će pak priliku prijaviti svoje projekte na natječaj "Moja prilika" koji ima za cilj unaprijediti poduzetničku kulturu te samozapošljavanje i zapošljavanje. Taj natječaj bit će raspisan 12. lipnja.

Zagrabačka banka također je predstavila internetsku mikrostranicu Zelena zona (www.zelenazona.hr) putem koje će promovirati 'zelene' tehnologije i aktivnosti te savjetovati i educirati o tome kako se 'zeleno' ponašati.

(Hina) xmpv yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙