FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: za vodoopskrbu Platka 10 milijuna kuna

Autor: hsup
RIJEKA, 29. travnja 2013. (Hina) - Projekt vodoopskrbe Platka stajat će ukupno 10 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija financirat će 70 posto procijenjenih troškova, rekao je danas obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić na redovnoj konferenciji za novinare.

Projekt će s po 10 posto novca sufinancirati još Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija, Grad Rijeka i Općina Čavle, a kandidirat će se i za financiranje od strane Hrvatskih voda.

Vujić je podsjetio da će županija za projekt Regionalnog sportsko rekreacijskog i turističkog centra Platak, kao jedan od strateških turističkih projekata, u sljedećih nekoliko godina izdvojiti 25 milijuna kuna, a projekt će se pripremiti za financiranje iz fondova EU.

Na konferencije je najavljeno i da će županija s 70.000 kuna na godinu sufinancirati rad Zavoda za kliničku i transplantacijsku imunologiju i molekularnu medicinu, kojeg u Rijeci osniva Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU).

Rad zavoda pomagali bi još i Grad Rijeka i Sveučilište u Rijeci. Sveučilište bi bez naknade ustupilo prostor i opremu, a županija i gradska uprava bi sufinancirali aktivnosti zavoda.

Bilo je riječi i o donaciji Privredne banke Zagreb od 300.000 kuna koja će se raspodijeliti za programe u visokom školstvu, za potporu rada s mladima u sportu i u tehničkoj kulturi.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙