FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer za obranu hrvastkog Vukovara poziva na izbore

Autor: zdra
VUKOVAR, 16. svibnja 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara biračime s područja tog grada pozvao je da u što većem broju izađu na nedjeljne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće i svoj glas daju onima za koje smatraju da to zaslužuju.

"Nije svejedno hoće li na izbore izaći 80 ili 20 posto birača. Voljeli bismo kada bi o našem Vukovaru odlučivalo 80, a ne 20 posto građana ovoga grada, bez obzira za koga glasovali i tko će u konačnici pobijediti", poručio je član Stožera Vlado Iljkić.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić najavio je kako će Stožer preko "svojih prijatelja" u nedjelju pozorno promatrati tko sve u Hrvatsku ulazi iz Srbije kako bi glasovao na izborima. "Ne odričemo nikome njegovo biračko pravo, ali mislimo kao nije u redu da o nama Vukovarcima odlučuju oni koji u ovome gradu uopće ne žive", kazao je.

Prema njegovim riječima, Stožer neće, niti može ikome zabraniti ulazak u Hrvatsku i ispunjenje biračkog i građanskog prava, ali se nada da se na prelazak granice neće odvažiti osobe s popisa ratnih zločinaca te da će policija nadzirati tko sve prelazi državnu granicu.

Također je kazao kako je Stožer zaprimio nekoliko pritužbi građana Vukovara, članova ubijenih i poginulih hrvatskih branitelja na čija su imena i adrese, iako se zna da su mrtvi već više od 20 godina, iz vukovarskog SDP-a ovih dana stizali predizborni promidžbeni programi te stranke.

"Apeliramo na sve stranke i sve vlasti da budu obazrivije u takvim stvarima. Pretpostavljamo da se sve to radi prema popisu stanovništva, a u kojem očito ima i živih i mrtvih", rekao je Josić dodajući kako Stožer nikoga ne napada, već samo skreće pozornost na potrebu veće pozornosti pri sastavljanju popisa.

Član Stožera Dragutin Glasnović ponovio je kako se Stožer, iako je dao podršku koaliciji HDZ-HSP dr. Ante Starčevića-HSLS-DC-BUZ, ni uz koga ne svrstava već je samo u koaliciji predvođenom HDZ-om pronašao interes kako najlakše ostvariti ciljeve za koje se zalaže, a među kojima je najvažniji proglašenje Vukovara mjestom općeg pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙