FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske ulagače pokolebali slabi rezultati kompanija

Autor: neba
LONDON, 16. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago pale, nakon što su jučer dosegnule nove najviše razine u pet godina, jer su ulagače pokolebali slabi poslovni rezultati nekoliko kompanija.

FTSEurofirst indeks 300 europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.243 boda, nakon što je jučer dosegnuo novu najvišu razinu u pet godina.

Londonski FTSE indeks bio je u 9,30 sati na dobitku 0,1 posto, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC oslabili oko 0,2 posto.

Unatoč nastavku najduže recesije u eurozoni od kada je 1999. godine uveden euro, jučer su cijene dionica blago porasle jer se ulagači nadaju da će slabost gospodarstva navesti Europsku središnju banku na uvođenje novih poticajnih mjera.

„Tržišta rastu jer im odgovara okruženje s rekordno niskim kamatnim stopama i kvantitativnim popuštanjem monetarne politike. U takvom okruženju upravo je tržište dionica pravo mjesto za investicije“, kaže Jawaid Afsar, tvrgovac u tvrtki SecurEquity.

Jutros su cijene dionica blago pale jer su ulagače pokolebali slabiji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko kompanija.

Prema podacima Thomson Reutersa, od europskih kompanija koje su dosad objavile financijska izvješća, njih 53 posto ostvarilo je u prvom tromjesečju manju dobit nego što se očekivalo.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,4 posto, na 15.037 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙