FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP šah: Slab dan Hrvata

Autor: vkov
LEGNICA, 15. svibnja 2013. (Hina) - U pretposljednjem, 10. kolu pojedinačnog europskog šahovskog prvenstva u Legnici hrvatski velemajstori postigli su samo tri remija uz dva poraza.

Ivan Šarić je aktivnom igrom prisilio ruskog velemajstora Vadima Zvjaginseva da traži spas u žrtvi topa radi vječnog šaha. Aktivnom igrom je i Ante Brkić remizirao sa srpskim velemajstorom Ivanom Ivaniševićem, baš kao i Hrvoje Stević s Ukrajincem Andrejem Zontahom. Davorin Kuljašević se nije dobro branio u osjetljivoj poziciji protiv Ukrajinca Sergeja Fedorčuka, potpao je pod snažan rohadni napad i brzo izgubio. Zdenko Kožul je rano izgubio prednost protiv Nijemca Floriana Handkea, zapao je u pasivan položaj i izgubio bez pravog otpora. Mirnim remijem s Antonom Korobovom Ukrajinac Alexander Mojsejenko je praktično osigurao naslov europskog prvaka, a viđena su i dva „bisera“ koja su bitno utjecala na poredak na vrhu. Izraelac Maxim Rodshtein je nakon neshvatljivo slabe igre u samo 22 poteza izgubio od Rusa Iana Nepomnijačija, a Čeh Viktor Laznička propustio je elementaran dobitak u jednostavnoj završnici protiv Bjelorusa Vladislava Kovaljeva.

Važniji rezultati 10. kola:

Zvjaginsev-Šarić remi, Fedorčuk-Kuljašević 1:0, Ivanišević-Brkić remi, Zontah-Stević remi, Kožul-Handke 0:1, Mojsejenko-Korobov remi, Lupulescu-Aleksejev remi, Areščenko-Beljavski remi, Navara-Lisij remi, Balogh-Vallejo Pons remi, Hraček-Movsesjan remi, Laznicka-Kovaljev , Drejev-Melkumjan remi, Mamedov-Istratescu remi, Eljanov-Žigalko A. 1:0 itd.

Prije posljednjeg kola vodi Ukrajinac Alexander Mojsejenko sa 8 bodova, Lupulescu i Aleksejev imaju po 7,5, a onda slijedi skupina od čak 23 igrača sa po 7 bodova. Šarić ima 6,5, Brkić 6, Stević i Kuljašević po 5,5, a Kožul 5 bodova.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙