FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karate: Hrvatska po medalje u Budimpeštu

Autor: rsal
ZAGREB, 8. svibnja 2013. (Hina) - U četvrtak u Budimpešti započinje 48. EP u karateu na kojem će hrvatski karatisti nastojati medaljama opravdati naslov jedne od najtrofejnijih nacija.

Na prošlom EP-u održanom prošle godine na Tenerifima naša je reprezentacija osvojila četiri medalje. Jelena Kovačević osvojila je naslov europske prvakinje u kategoriji do 55 kg, ženska reprezentacija u borbama u ekipnoj konkurenciji bila je srebrna, a bronca je ostala u vlasništvu Ivane Bebek (-61 kg), te Danila Domdjonija u kategoriji do 60 kg.

Ovoga puta aktualna europska prvakinja, te svjetska viceprvakinja Jelena Kovačević neće nastupiti zbog privatnih obaveza, a nema ni Maše Martinović, koja je bila važan čimbenik u osvojenim ekipnim medaljama na EP-u Španjolskoj, te na svjetskoj smotri prošle jeseni u Parizu.

Unatoč tome, hrvatska vrsta puna optimizma i želje za dobrim rezultatom stigla je u Budimpeštu, gdje je pristigla ukupno 701 prijava za prvenstvo Starog kontinenta što počinje sutra. U konačnici očekuje se nastup više od 500 natjecatelja iz 45 zemalja. Hrvatska reprezentacija nastupit će s ukupno 25 natjecatelja, koji će nastupiti u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

Kvalifikacijska nadmetanja u katama počinju u četvrtak već u 10 sati, a tijekom dana održat će se i natjecanja u ukupno deset kategorija pojedinačno, po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Inače, danas je u Budimpešti održan i kongres Europske karate federacije na kojem je predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan tajnim glasovanjem od 37 mogućih dobio 35 glasova i u idućem razdoblju bit će član Izvršnog odbora Europske karate federacije.

HRVATSKA REPREZENTACIJA NA EP-u U MAĐARSKOJ 2013.

MUŠKI

Danil Domdjoni

Nikola Šoić

Marijan Bračić

Matej Tomazin

Vinko Ursić Glavanović

Goran Lučin

Rene Premuš

Ante Mrvičić

Alan Šurbek

Vedran Turković

Dejan Aleksić

Ivan Ermenc

Franjo Maškarin

Damjan Padovan

ŽENE

Matea Ratković

Damira Bujan

Ivana Bebek

Ivona Tubić

Ana Marija Čelan

Azra Saleš

Ana Lenard

Vlatka Kiuk

Marijana Kiuk

Petra Krivičić

Mirna Šenjug

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙