FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezadovoljni vlasnik uništio svoj 'maserati'

Autor: rtom
PEKING, 15. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Nezadovoljan servisom ovlaštenog koncesionara talijanskog proizvođača automobila 'maseratija', jedan je kineski vlasnik vozila vrijednog 325.000 eura angažirao četvoricu muškaraca da se udarcima malja obračunaju s njegovim Maseratijem Quattroporte, piše u srijedu lokalni list Qingdao Morning Post.

Vlasnik, za kojeg se navodi samo da se zove Wang, nije želio čin uništenja svog vozila obaviti potiho već je priredio performans na otvorenju salona automobila u Qingdaou na istoku Kine, piše list.

Videosnimka pokazuje četvoricu muškaraca kako svojski mlate po vozilu, kojem se mrve stakla i gužva karoserija, a sve uz natpis da je talijanska tvrtka donijela pogrešne odluke.

Wang je auto kupio 2011. za 2,6 milijuna juana (oko 335 tisuća eura), što je stotinjak prosječnih godišnjih plaća u tome gradu.

Problemi su počeli kad se Wang obratio kineskome koncesionaru za popravak, a taj mu je stare rezervne dijelove zaračunao kao nove te oštetio karoseriju i općenito se pokazao nedoraslim za zastupnika tako luksuzne marke automobila.

Proizvođač i kineski koncesionar izrazili su žaljenje što se vlasnik nije pokušao s njima dogovoriti umjesto što je "slavno vozilo demolirao u javnosti kako bi izazvao senzaciju".

Kina je prvi svjetski kupac automobila od 2009., kad je premašila Sjedinjene Američke Države, a vodeće je tržište luksuznih vozila, jer sve više kineskih milijunaša kupuje najskuplje modele.

Međutim, gnjevni Wang nije čak ni prorok u svome gradu jer je 2011., jedan poslovni čovjek uništio svoj 'lamborghini' za koji je iskeširao 380.000 eura.

(Hina) xrt ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙