FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo srpske zajednice iz Karlovačke županije

Autor: rkor
ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo srpske zajednice iz Karlovačke županije te je u razgovoru o daljnjem razvoju demokratskih odnosa u Hrvatskoj i položaju srpske nacionalne manjine u Karlovačkoj županiji podržao nastojanja da se stvore još bolji uvjeti za život pripadnika srpske zajednice.

U izaslanstvu srpske zajednice iz Karlovačke županije bili su Siniša Ljubojević, Mićo Zatezalo, Slađana Bunjevac, Dejan Mihajlović i Igor Novaković.

Prilikom susreta razgovaralo se o daljnjem razvoju demokratskih odnosa u našoj zemlji i položaju srpske nacionalne manjine u Karlovačkoj županiji. Razgovaralo se i o mogućnostima dovršenja procesa povratka izbjeglica i stvaranja pretpostavki održivog razvoja na područjima posebne državne skrbi te o primjeni Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u kojem je regulirano zapošljavanje pripadnika nacionalnih manjina u tijelima državne vlati i javnim ustanovama, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Republike.

Predsjednik Josipović podržao je nastojanja da se stvore još bolji uvjeti za život pripadnika srpske zajednice, posebno u naseljima u kojima još nije razvijena komunalna infrastruktura, ili koja su nedovoljno prometno povezana s gradskim i županijskim sjedištem, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙