FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne očekuje se napredak u današnjim razgovorima s Iranom

Autor: djan
BEČ/ISTANBUL, 15. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Iran je suočen s dodatnim međunarodnim pritiskom oko svog nuklearnog programa na dvama odvojenim sastancima u srijedu, ali se u razgovorima ne očekuje nikakav napredak jer je Islamska Republika posvećena predsjedničkim izborima 14 lipnja.

U Beču će predstavnici Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) još jednom pozvati iranske vlasti da prestanu opstruirati njihove inspekcije o iranskom nuklearnom programu. Razgovori s iranskim dužnosnicima počeli su prijepodne u iranskom veleposlanstvu u Beču. "Razlike postoje ali smo odlučni riješiti ta pitanja", kazao je zamjenik glavnog direktora IAEA Herman Nackaerts.

Na radnoj večeri u Istanbulu razgovarat će visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, koja je glavna pregovaračica međunarodne zajednice za iransko nuklearno pitanje, i glavni iranski pregovarač said Džalili, koji je ujedno i kandidat na predsjedničkim izborima.

Oba razgovora nastavak su napora da se iranski nuklearni prijepor riješi diplomatskim putem, ali, kako navode analitičari, teško je očekivati bilo kakav pomak prije iranskih predsjedničkih izbora 14. lipnja, na kojima će se odlučivati o nasljedniku Mahmuda Ahmadinedžada.

(Hina) xdj yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙