FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: država treba biti u funkciji građana

Autor: rkor
VELIKO TRGOVIŠĆE, 14. svibnja 2013.(Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je danas nezadovoljstvo funkcioniranjem hrvatske države ocjenjujući apsurdnim to što su građani u funkciji njezina održavanja, umjesto da je država u funkciji građana.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanog otkrivanja poprsja prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana ispred osnovne škole u Velikom Trgovišću, Karamarko je rekao kako je pitanje o tome ima li u Hrvatskoj previše općina "pitanje za ljude koji trebaju vidjeti što se i na koji način treba racionalizirati".

"A da je država skupa - jest. Pretvorilo se ovo u jednu apsurdnu situaciju da su hrvatski građani u funkciji i servis su održavanja hrvatske države, umjesto da je obrnuto", ocijenio je.

Karamarko očekuje da će nakon lokalnih izbora HDZ biti na vlasti u više od 50 posto općina, u koliko je na vlasti u ovom trenutku, i vjeruje da će dobro obavljati svoj posao.

"HDZ je u ovom trenutku na vlasti u 50,58 posto općina i očekujem da ćemo nakon lokalnih izbora biti u još više. Ima puno mladih lica, školovanih, izvanrednih ljudi", istaknuo je.

Novinare je zanimalo hoće li HDZ-ovi kandidati dobiti naputke kako obnašati vlast na lokalnoj razini jer se pokazalo da mnoge općine u proteklome razdoblju nisu mogle naplatiti komunalne i druge doprinose.

"Bit će naputaka za njih jer mi, rekao bih, mijenjamo i stil rada i tehnologiju rada, i sigurno će se bolje snalaziti nego ovi do sada", rekao je Karamarko.

(Hina) xrkor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙