FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 14. svibnja

Autor: smar
ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 14. svibnja:

ZAGREB - Štrajk tri sindikata hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije Croatia Airlinesa - Hrvatskog sindikata prometnih pilota, Sindikata kabinskog osoblja i Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu (6 sati). Štrajk bi, prema najavama, trebao trajati do ispunjena zahtjeva, pri čemu se traži zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine. Kompanija ističe da najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima. Iz Uprave je najavljeno da će u slučaju štrajka konferenciju za novinare održati u 13 sati u upravnoj zgradi u Buzinu (Bani 75b).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata javnih i državnih službi na temu "Najava referenduma u javnim i državnim službama" (u 12 sati, Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Prilaz Gjure Deželića 2).

VELIKA GORICA - Završni skup koalicije SDP-HNS- HSU-HSLS za Zagrebačku županiju te koalicijskih kandidatkinja za županicu Ivane Posavec Krivec i gradonačelnicu Velike Gorice - Vesne Fabijančić-Križanić (19 sati, iza Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici). Skupu će prisustvovati i predsjednici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Vesna Pusić te HSU-a Silvano Hrelja, kao i predsjednici županijskih organizacija Mihael Zmajlović (SDP), Josip Jambrač (HNS), Stjepan Orgulan (HSU) i Željko Fadljević (HSLS). Na skupu će se predstaviti i kandidati za zamjenike županice Boško Pribičević (SDP) i Ivona Beus Richembergh (HNS).

SPLIT - Konferencija za novinare HGS-a HSS-a i SU-a Split na temu "Lokalni izbori za Split" (11 sati, prostorije Hrvatske seljačke stranke Split, Trg Republike 2/II). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik HGS-a Split Željko Kerum, predsjednica SU-a Split Milica Cipci i predsjednik HSS-a Split Željko Sikirica.

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu "Potpore obrtnicima" na kojoj će uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, pročelnika Ureda za gospodarstvo Ladislava Prežigala i pročelnika za financije Slavka Kojića, nazočiti i predsjednici obrtničkih komora Zagreba i Hrvatske, Vlado Crkvenac i Ivan Obad (12,15 sati, u zgradi Gradske uprave, Trg S. Radića 1 (dvorana 372).

RIJEKA - U nastavku suđenja riječkoj državnoj inspektorici Biserki Gregorović (1953.) i još pet osoba za zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te za protuzakonita posredovanja, koje je u studenom prošle godine počelo na riječkom Županijskom sudu trebao bi svjedočiti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (9 sati, Županijski sud u Rijeci, Žrtava fašizma 7). Gregorović se tereti da je od siječnja do travnja 2011. od Mišćak tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta za čiji nadzor nije bila ovlaštena. Te je podatke dostavljala vlasnicima obrta kako bi izbjegli prekršajnu odgovornost, a od njih je zauzvrat za sebe i gospodarske inspektore tražila i dobila zlatni nakit i druge darove.

ZAGREB - Završni okrugli stol u okviru IPA projekta Uspostava pravnog okvira za suzbijanje pojava diskriminacije i korupcije s ciljem unapređenja akademskog integriteta (DISCO)(10 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Program okruglog stola započet će uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu Alekse Bjeliša, pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saše Zelenike i predstavnice Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj za javne financije i javnu upravu Pauline Stanoeve. Voditelj projekta Željko Potočnjaka predstavit će aktivnosti i ishode projekta. Na okruglom stolu bit će predstavljeni i prijedlozi pravilnika i javnih politika kojima je cilj suzbijanje i prevencija pojavnih oblika korupcije i diskriminacije u akademskoj zajednici, te prikazani edukativni sadržaji izrađeni u okviru projekta.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙