FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani ugovori o sufinanciranju malih kapitalnih projekata dalmatinskih županija

Autor: rbel
ZAGREB/SPLIT, 13. svibnja 2013. (Hina) - U sklopu "Programa održivog razvoja lokalne zajednice" Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas su u Splitu potpisani ugovori o sufinanciranju 29 malih kapitalnih projekata s područja četiriju dalmatinskih županija, ukupno vrijednih gotovo 14,4 milijuna kuna.

Ugovore su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić te predstavnici jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Riječ je o projektima prijavljenim na poziv za iskaz interesa za sufinanciranje, objavljen 31. siječnja ove godine, a na koji je ukupno zaprimljeno 640 zahtjeva, od čega 528 prihvatljivih.

Iz Ministarstva ističu da su ove godine za sufinanciranje odabrana 122 projektna prijedloga s područja 20 županija u ukupnom iznosu od 48,75 milijuna kuna.

Samo na području dalmatinskih županija zaprimljeno je 144 zahtjeva, od čega su 109 ocijenjena prihvatljivima, a među njima je odabrano 29 projekata za koja su danas potpisani ugovori o sufinanciranju.

S područja Dubrovačko-neretvanske županije tako će se sufinancirati sedam projekata ukupne vrijednosti 1,97 milijuna kuna, a s područja Splitsko-dalmatinske županije osam projekata ukupno vrijedna 3,8 milijuna kuna.

Sufinancirat će se i šest projekata u Šibensko-kninskoj županiji ukupno vrijedna gotovo 5,5 milijuna kuna, kao i osam projekata u Zadarskoj županiji, čija je vrijednost veća od 3,1 milijuna kuna.

Tom je prilikom ministar Grčić istaknuo da njegovo ministarstvo priprema i regionalne projekte za EU fondove te je podsjetio da su trenutno za EU financiranje spremni projekti vrijedni 600 milijuna eura.

Dodao je da se pripremaju i 32 projekta za regionalni razvoj, a da je ove godine na poziv dostavljeno još ukupno 389 projektnih ideja.

(Hina) pp/xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙