FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 13. svibnja

Autor: tdel
ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 13. svibnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će u emisiji prvog programa Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" (15,30 sati).

ZADAR/ZEMUNIK- Predsjednik Vlade Zoran Milanović nazočit će pokaznoj vatrogasnoj vježbi "Ljeto 2013" (11 sati, Zračna luka Zadar, općina Zemunik). Tom prigodom predviđeno je i obraćanje premijera Milanovića. Uz njega, vježbi će nazočiti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar obrane Ante Kotromanović, a kao izaslanik predsjednika Republike Zlatko Gareljić. U pokaznoj vatrogasnoj vježbi sudjelovat će protupožarne snage Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Namjenski organizirane protupožarne snage OS RH i Vatrogasne zajednice Županije zadarske. Uz ostalo bit će prikazan način gašenja požara zemaljskim snagama te gašenje požara u suradnji sa zračnim snagama. Protupožarne snage prikazat će desant vatrogasaca iz helikoptera, te postupke za spašavanje vatrogasaca. Na kraju vježbe bit će upriličeno i prigodno predstavljanje protupožarne opreme i letjelica.

Predstavnici medija trebaju biti na ulazu P1 Zračne luke Zadar najkasnije u 10 sati.

ŠIBENIK - Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetit će gospodarsku zonu Podi gdje će mu biti predstavljeni projekti zone, nova infrastruktura i planovi širenja zone (13,30 sati, lokacija novoizgrađene infrastrukture). Premijer Milanović razgovarat će sa šibenskim gradonačelnikom Antom Županovićem i županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom (13,55 sati, Ureda gradonačelnika, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1).

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvorit će Odjel za osobe s poremećajem autističkog spektra Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" (12 sati, Put iza Nove bolnice 14, Firule). Ukupna vrijednost izgradnje i opremanje objekta Centra na Firulama iznosila je 17,5 miljuna kuna i u njemu bit će zaposleno 14 osoba.

SPLIT - Predsjednik SDP-a i hrvatski premijer Zoran Milanović nazočiti će na središnjem okupljanju i druženju s građanima kandidata za splitskog gradonačelnika koalicije SDP-HNS-HSU Ive Baldasara (19 sati, na Matejušci). U zabavnom dijelu nastupit će Hari Rončević i klapa Cambi.

RIJEKA - Koalicija Ri2020 održat će predizborni skup u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Predstavit će se kandidati za riječko Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu Primorsko-goranske županije te kandidat za gradonačelnika Vojko Obersnel i kandidat za župana Zlatko Komadina. Najavljeno je i obraćanje predsjednika Glavnog odbora SDP-a Josipa Leke (18 sati)

VUKOVAR/OSIJEK - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odražat će Vukovaru sjednicu predsjedništva HDZ-a (12 sati, hotel Lav, Josipa Jurja Strossmayera 18). Prije toga u 11 sati će u istom hotelu Tomislav Karamarko sudjelovati na okruglom stolu "Gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije". U 16 sati će se ispred info štanda u središtu grada družiti sa građanima (Josipa Jurja Strossmayera 5), a u 16,30 sati dati će izjavu za medije. U 17 sati bit će održan središnji predizborni skup "Ružičkina kuća" (Josipa Jurja Strossmayera 20). Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nazočt će predizbornom skupu koalicije HDZ-HSP AS-SU za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju (20 sati, prostorije NK Olimpije, Zeleno Polje 32). Karamarko će izjave za medije dati u 19,50 sati.

PULA - Koalicija SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDA održat će javnu tribinu na temu nacionalne manjine (19 sati Dom hrvatskih branitelja). Na tribini će govoriti saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana Damir Kajin, saborski zastupnik i kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin, predsjednica županijskog odbora SDSS-a i potpredsjednica te stranke Mirjana Galo te saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

ZAGREB - Svečana akademija u povodu 91. obljetnice rođenja prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana (18,30 sati, Histrionski dom, Ilica 90). Na svečanoj akademiji, u organizaciji Udruge za hrvatski identitet i prosperitet (HIP), govorit će akademik Ivan Aralica, admiral Davor Domazet Lošo, Koraljka Marušić i Miroslav Tuđman. Bit će promovirane i dvije nove knjige Miroslava Tuđmana - "Programirane hereze i hrvatski otpori" i "Strateška polazišta za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije".

RIJEKA - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić predstaviti će zbornik "Zaštita prava i interesa djece s problemima u ponašanju“. Predstavljanje zbornika održat će se na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, u zgradi Učiteljskog i Filozofskog fakulteta. Zbornik "Zaštita prava i interesa djece s problemima u ponašanju" rezultat je triju stručnih skupova Ureda pravobraniteljice za djecu održanih u Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Radovi u zborniku obuhvaćaju različite aspekte zaštite djece s problemima u ponašanju, od stručnih i praktičnih smjernica temeljenih na istraživanjima, do elaboriranja učinkovitosti pojedinih državnih sustava koji se njima bave (11 sati, Sveučilišna avenija 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu petogodišnje akademske suradnje Sveučilišta u Georgiji (SAD) i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te novog petogodišnjeg Ugovora o međunarodnoj suradnji. O suradnji će govoriti ravnatelj Instituta Pilar Vlado Šakić, a o međunarodnoj suradnji i posebno suradnji sa Sveučilištem u Georgiji voditeljica projekta suradnje Saša Poljanec Borić. Sa Sveučilišta u Georgiji o važnosti terenske nastave u inozemstvu za američke studente govorit će prorektorica za međunarodno obrazovanje Kavita Pandit, o razvoju i statusu programa za Hrvatsku na Sveučilištu u Georgiji direktor programa za Hrvatsku James Reap; o Fondaciji za Hrvatsku voditeljica Fondacije Carol Cotton; a o studiju hrvatskog na tom američkom sveučilištu suradnik u programu za Hrvatsku Keith Langston. Tiskovna konferencija bit će na hrvatskom i engleskom jeziku (13,30 sati, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Multimedijalna dvorana, Marulićev trg 19/I).

ZAGREB/BUZIN - Konferencija za novinare Koordinacije triju sindikata Croatia Airlinesa (CA) koja je najavila da u utorak, 14. svibnja počinje štrajk zaposlenika hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije i da će štrajkati do ispunjena zahtjeva (12 sati, ispred zgrade Uprave Croatia Airlinesa, Bani 75b, Buzin). Zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz 2012. godine - ključni je zahtjev Hrvatskog sindikata prometnih pilota, Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i Samostalnoga hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙