FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat osudio medije koji su policajce prikazivali kao nasilnike

Autor: mvra
ZAGREB, 10. svibnja 2013. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH) ocijenio je danas da nije u redu što su "neki" zbog nesretne smrti 18-godišnjeg Marka Azapovića unaprijed "presudili" policajcima isključivo na temelju nepotpunih informacija te je osudio medije koji su policajce prikazivali kao nasilnike, lokalne šerife i u najmanju ruku ubojice.

Nakon što su jučer objavljeni rezultati analize po kojima mladi navijač Hajduka iz Županje nije umro od posljedica premlaćivanja, kao što to sumnja njegova obitelj, već od prekomjerne doze lijeka "tramadol", sindikat je upozorio da su neki mediji svojim senzacionalizmom ugrozili policajce u svakodnevnom radu.

To je, kažu u sindikatu, kulminiralo neredima u Splitu, gdje su pojedine navijačke skupine zloupotrijebile medijske napise o navodnoj policijskoj brutalnosti kao povod za "razračunjavanje" s policijom.

Policijski sindikat je pozvao javnost da u budućim slučajevima ne donosi unaprijed "presude" i "osuđuje" ljude već da pričeka provjeru svih navoda i nakon toga donosi zaključke i eventualno traži odgovornost.

Medije je pak pozvao da budu objektivni i nepristrani kako bi se prestalo prozivati policiju zbog eventualnog policijskog prekoračenja ovlasti bez da se provjere informacije i razjasne okolnosti.

Time se samo narušava ugled policije, kažu u sindikatu, navodeći kako im se čini kao da je nekima i želja da bi bilo najbolje ukinuti policiju pa neka svako radi što hoće.

"Nitko nas ne voli, ali svi nas trebaju, prestanite nas razvaljivati", poručio je sindikat.

Ipak priznaju kako je dobro što je interes javnosti potaknuo da se neke stvari javno objave iako je time ugrožena privatnost obitelji žrtve i samog pokojnika.

(Hina) xmvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙