FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policajac prijavljen zbog iznuđivanja iskaza i premlaćivanja uhićenika

Autor: amat
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Pomoćnik načelnika kriminalističke policije u Sesvetama Josip Knez prijavljen je zbog iznuđivanja iskaza i nanošenja teških tjelesnih ozlijeda tijekom ispitivanja osumnjičenika, potvrdila je danas zagrebačka policija.

Ne navodeći ime ni funkciju kolege za kojega se sumnja da je teško prekoračio svoje ovlasti policija je izvijestila da je Knez privremeno udaljen s dužnosti te da je protiv njega pokrenut stegovni postupak.

"Sumnja se da je navedena kaznena djela počinio 2. svibnja tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja nad 34-godišnjakom", navodi se u službenom policijskom izvješću.

Neslužbeno se, pak, doznaje da je cijeli slučaj prijavio pritvorski nadzornik kojemu je nakon brutalnog ispitivanja doveden 34-godišnjak osumnjičen za krađu. Policajac ga je. navodno, udarcima po nogama i ramenima pokušao natjerati da prizna još koje nedjelo uz krađu za koju je bio prijavljen.

Posljednji slučaj policijskog nasilja otkriven je tek dva dana nakon što je obitelj Marka Azapovića iz Županje najavila tužbu protiv policije koju terete za nedavnu smrt tog 18-godišnjaka.

Obitelj Azapović vjeruje da je Marko umro od posljedica premlaćivanja u županjskoj policiji te je, razočarana izjavom ministra Ranka Ostojića kako je umro prirodnom smrću, odlučila pravdu potražiti na sudu.

Pozivajući se na zaključak unutarnje kontrole MUP-a ministar Ostojić ranije je izjavio da su medijski napisi po kojima je Marko Azapović umro od posljedica policijskog premlaćivanja neutemeljeni te da je mladić umro od zastoja srca zbog poremećenoga srčanog ritma.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙