FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum i Bečić održali predizborni skup u naselju Brda

Autor: pgas
SPLIT, 9. svibnja 2013. (Hina) - Splitski gradonačelnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum na večerašnjem je predizbornom skupu svoje stranke u gradskom naselju Brda najavio da će sljedećeg tjedna na vrhu Rive biti postavljen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i križ na Marjanu, te pozvao nazočne da dođu proslaviti te događaje.

„Ako Bog da, idući tjedan ćemo smontirati spomenik Tuđmanu na vrhu Rive, a točan datum ćemo naknadno odrediti. Također idući tjedan ćemo napraviti križ na Marjanu“, rekao je Kerum nazaočnima, koji su uzvratili uvicima "Željko, Željko..."

Na večerašnjem skupu Željko Kerum se predstavio kao kandidat za gradonačelnika Splita, a njegova sestra Nevenka Bečić kao kandidatkinja za županicu splitsko-dalmatinsku.

Kerum je pozvao stanovnike Brda da na lokalnim izborima 19. svibnja glasuju za njega kao što su to učinili i prije četiri godine, što mu je, kako je rekao, bilo ključno za pobjedu u utrci za splitskog gradonačelnika.

Podsjetio je da je u proteklom četverogodišnjem mandatu u tom naselju izgrađena crkva, kako je rekao, zauzimanjem vijećnika HGS-a arhitekta Zorana Jeramaza, te obećao da će, bude li opet izabran za gradonačelnika, izgraditi sportsku dvoranu i popraviti ceste u tom dijelu grada.

"Ako Bog da i ponovno dobijem izbore, nastavit ćemo podržavati umirovljenike, nezaposlene i djecu i građane Splita", kazao je Kerum.

Osvrćući se na predizbornu koaliciju koju je nedavno u Splitu njegov HGS sklopio sa HSS-om, Kerum je kazao: "HSS je sličan nama, svi smo mi uglavnom sa sela došli".

Kandidatkinja HGS-a za županicu, Kerumova sestra Nevenka Bečić podsjetila je kako je veći dio života provela upravo na Brdima. "Ako mi moji Brđani daju podršku sigurna sam da ću u naredne četiri godine kao županica upravljati Splitsko-dalmatinskom županijom".

"Neću posustati, imam energičnosti i ne bojim se nijednog protukandidata jer mi nisu dorasli", poručila je.

Oštro je kritizirala dosadašnju, HDZ-ovu vlast u županiji optuživši je da je odgovorna što se uvoze poljoprivredni proizvodi iz inozemstva a ne rabe se poljoprivredni resursi imotskog, sinjskog i triljskog polja.

"U splitsko-dalmatinskoj županiji postoji Regionalna agencija za razvoj RERA koja ništa nije napravila, a mogla je pomoći Dalmatinskoj zagori i otocima. Nisu radili jer nemaju naviku rada nego drže kult nerada, a ja ću kao županica taj nerad eliminirati", kazala je. Najavila je da će, bude li izabrana, najprije tražiti usvajanje prostornog plana jer je on važan za povlačenje sredstava iz fondova EU.

"Kao županica donijet ću strategiju razvoja naše županije za idućih sedam godina, osigurat ću da se 30 posto sredstava iz županijskog proračuna usmjeri za zajmove ili jamstva potrebna razvoju poduzetništva", rekla je Bečić.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙