FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog navijačkih izgreda u Splitu kazneno prijavljeno još 15 osoba

Autor: zjur
SPLIT, 8. svibnja 2013. (Hina) - Splitska policija kazneno je prijavila još petnaest osoba koje dovodi u vezu sa subotnjim navijačkim izgredima nakon gradskog nogometnog derbija između "Splita" i "Hajduka".

Općinskom državnom odvjetništvu policija je već ranije prijavila dvojicu navijača, a i danas kažu da se istraga navijačkog uličnog nasilja nastavlja.

Osim kaznenih prijava u tijeku je i istraga nad još 20 navijača za koje se sumnja da su počinili prekršaje protiv javnog reda i mira.

U subotnjem sukobu nakon gradskoga nogometnog derbija između "Splita" i "Hajduka", navijači su ozlijedili devet policajaca, napadali gledatelje te oštetili više automobila, čupali prometne znakove i razbijali stakla.

Policajce i gledatelje koji su napuštali stadion bocama, kamenjem i "bengalkama" napali su navijači koji su bili izvan stadiona jer je skupina "Torcida" bojkotirala utakmicu zbog previsoke cijene ulaznice.

Uz dva policijska vozila oštećeno je osam privatnih automobila, razbijeno je staklo na jednoj prodavaonici, a išćupana su i dva prometna znaka.

(Hina) xzjur yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙