FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović opovrgava nakladnike u vezi s izmjenama udžbenika

Autor: skal
LUDBREG, 9. svibnja 2013. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović opovrgnuo je danas u Ludbregu, gdje je pokrenut novi projekt upisa u srednje škole e-upisi, navode pojedinih nakladnika školskih udžbenika da je ministarstvo od njih zatražilo izmjene udžbenika, za što oni nemaju dovoljno vremena.

Jovanović kategorički tvrdi da ministarstvo nije tražilo od nakladnika da se izmijene i 'fizički' smanje udžbenici, i da su te dezinformacije stigle od dijela nakladnika koji se bore za očuvanje svojih pozicija na koje su došli na ne potpuno transparentan način.

Svi nakladnici koji su imali loše udžbenike i koji su bili skloni korupciji s pravom se boje novog natječaja jer će u njemu sve biti transparentno, najavio je ministar Jovanović.

Istaknuo je da je jedini cilj ministarstva upravo ono što su tražili roditelji - da djeca imaju kvalitetne udžbenike i da torbe budu lakše. Novi udžbenici, po najavi ministra, bit će u školama u školskoj godini 2014./2015. Ministar Jovanović smatra kako ima dosta vremena za pripremu novih udžbenika koji bi trebali biti bolji, kvalitetniji, lakši i jeftiniji.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙