FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 9. svibnja

Autor: spuc
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 9. svibnja:

ZAGREB - Slovenski predsjednik Borut Pahor boravit će u četvrtak i petak u prvom službenom posjetu Republici Hrvatskoj otkako je preuzeo dužnost predsjednika. Prvog dana posjeta Pahor će se sastati sa svojim domaćinom, hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, na čiji poziv dolazi u Zagreb. Josipović će mu prirediti svečani doček (u 11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241) nakon čega će se održati razgovori dvojice predsjednika (u 11.15 sati), a potom izjave za medije (u 12.35 sati). Pahor će imati radni ručak s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom (u 13 sati, Državna rezidencija, Visoka ulica 22). Zajedno s Josipovićem prošetat će središtem grada (Cvjetnim trgom i Trgom bana Jelačića, od 15.40), a navečer će, također zajedno s hrvatskim predsjednikom, nazočiti svečanom prijemu povodom Dana Europe (u 18.30 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4) koji priređuje Delegacija EU u RH.

LJUBLJANA - Slovenska vlada će na redovnoj sjednici potvrditi program financijske stabilizacije, te nacionalni reformni program, kako bi ga do petka poslala Europskoj komisiji. Reformnim programom trebali bi se smanjiti javni troškovi i proračunski deficit, provesti potrebne strukturne reforme za izlazak iz krize te postići makroekonomska ravnoteža, a Europska će ga komisija ocijeniti do kraja ovog mjeseca.

RIM - Američki državni tajnik John Kerry boravit će u Rimu gdje će s talijanskim, izraelskim i jordanskim dužnosnicima razgovarati o mogućnostima okončanja sukoba u Siriji.

MOSKVA - Tradicionalna vojna parada na Crvenom trgu u Moskvi povodom obljetnice pobjede savezničkih snaga nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Ivo Lovrić

Navečer: Sanja Pucak

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙