FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Diokija nada se da prosvjed neće usporiti ili ugroziti predstečajnu nagodbu

Autor: tper
ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Uprava Diokija priopćila je kako se nada da današnji prosvjed grupe bivših zaposlenika neće usporiti ili čak ugroziti postupak predstečajne nagodbe koji je u tijeku, kao ni povjerenje vjerovnika u mogućnost nastavka poslovanja tvrtke.

"Ponovna normalizacija poslovnih funkcija društva ovisi o više faktora, a Uprava se nada da ovaj incident neće usporiti ili čak ugroziti postupak predstečajne nagodbe koji je u tijeku, kao ni povjerenje vjerovnika u mogućnost nastavka poslovanja društva", navodi se u priopćenju u kojem se uz ostalo objašnjava kako su potraživanja radnika uvršena u predstečajnu nagodbu i imaju status radničkih potraživanja, koja su po zakonu prioritetna u iznosu i u rokovima isplate.

"Po prihvaćanju predstečajne nagodbe od strane vjerovnika Diokija, radnička potraživanja biti će namirena sukladno planu financijskog restrukturiranja iz prodaje neoperativne imovine", ističe Uprava tvrtke.

Navodi također kako se, nakon prvog ročišta za utvrđivanje tražbina održanog 23. travnja, očekuje sljedeće ročište na kojem će vjerovnici s pravom glasa biti u mogućnosti izjasniti se o planu restrukturiranja.

Radnici Diokija blokirali su danas upravnu zgradu tvrtke na zagrebačkom Žitnjaku tražeći da se riješi problem njihovih neisplaćenih plaća i otpremnina, a najavili su da Upravu neće pustiti u zgradu do daljnjeg, odnosno dok se ne pronađe neko rješenje. Traže i sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom te odgovore u vezi predstečajne nagodbe koja, upozoravaju, može trajati još mjesecima.

Po tvrdnjama iz priopćenja Uprave Diokija, grupa bivših zaposlenika nakon današnjeg prosvjeda blokirala je upravnu zgradu na Žitnjaku i onemogućila odvijanje njegovih poslovnih funkcija, nakon čega su zaposlenici napustili svoja radna mjesta.

Do prosvjeda je, kako navode, došlo uslijed nezadovoljstva zbog neisplate radničkih potraživanja odnosno zaostalih plaća i otpremnina.

Naime, potraživanja kako bivših zaposlenika društva s osnove neisplaćenih plaća i otpremnina tako i sadašnjih zaposlenika s osnove neisplaćenih plaća, uvršena su u predstečajnu nagodbu i imaju status radničkih potraživanja, koja su po zakonu prioritetna u iznosu i u rokovima isplate, stoji u priopćenju Diokija.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙