FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 8. svibnja

Autor: gvla
ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 8. svibnja:

ZAGREB - U Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) bit će predstavljena monografija "Arhitekt Herman Bolle" autora Dragana Damjanovića. O knjizi će govoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, povjesničari umjetnosti Zvonko Maković i Irena Kraševac, te ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović. (9,30 sati, MUO, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu najave koncerta Bečke filharmonije u Zagrebu koji će 27. rujna pod ravnanjem dirigenta Lorina Maazela otvoriti prvu europsku sezonu Zagrebačke filharmonije 2013./2014. Jedan od najboljih europskih orkestara dugogodišnje tradicije i međunarodnoga ugleda svojim će nastupom u Zagrebu označiti dobrobrodošlicu Hrvatskoj u Europsku uniju i dati podršku dosadašnjem i budućem radu Orkestra Zagrebačke filharmonije. Konferenciju će moderirati novinar i kolumnist Branimir Pofuk, a o gostovanju će govoriti ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i dopredsjednik Bečke filharmonije Alexander Steinberger. Novinarima će na pitanja odgovarati i predstavnik zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport. (12,30 sati, predvorje velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - U povodu najave programa 30. Tjedna suvremenog plesa (TSP), koji će se odvijati od 26. svibnja do 8. lipnja u Zagrebu i Rijeci, u Zagrebačkom plesnom centru bit će održana tiskovna konferencija na kojoj će se govoriti o izvođačima, off-programu i dodatnim zanimljivostima u ponudi ovogodišnjega izdanja TSP-a, od kojih je posebno najavljeno gostovanje kanadskog koreografa Daniela Leveillea. (11 sati, Zagrebački plesni centar, Ilica 10). Tjedan suvremenog plesa međunarodni je festival s najduljom tradicijom te jedan od najvećih u regiji na temu suvremenog plesa. Višeslojno je integriran u europske i svjetske tokove te je bitno pridonio prisutnosti hrvatskih plesnih umjetnika na međunarodnoj plesnoj sceni. Tijekom trideset godina postojanja, festival je predstavio više od 700 svjetski afirmiranih skupina te se danas ubraja u najveće festivale suvremenog plesa u Europi.

ZAGREB - U Društvu hrvatskih književnika (DHK) tiskovna konferencija u povodu tribine "Jezična raznolikost u Hrvatskoj", koja se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Katedra Filozofskog fakulteta u Zagrebu održava 13. svibnja u prostorima DHK-a. Konferenciji će nazočiti predsjednik Koordinacije Zoltan Balaž - Piri, voditeljica projekta Ksenija Banović, Elizabeta Knorr iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika, te predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač. (11 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J.Jelačića 7/1). Projekt "Jezična raznolikost u Hrvatskoj" u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, održat će se tijekom ove godine od mjeseca svibnja do prosinca 2013., u DHK-u.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xgvla ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙