FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Oxford pobjednik regate sv. Duje

Autor: zjur
SPLIT, 5. svibnja 2013. (Hina) - Legende Oxforda pobjednici su 12. međunarodne veslačke regate osmeraca Sv. Duje koja se danas održala u splitskoj gradskoj luci povodom obilježavanja Dana grada Splita 7. svibnja.

Osim Oxforda u veslačkoj regati legendi su sudjelovale ekipe Cambridgea i Splita u sprint utrci od Lučke kapetanije do Matejuške. Druga je na cilj od Lučke kapetanije do Matejuške stigla ekipa Cambridgea, a treća osmerac Splita sastavljen od legendi Veslačkog kluba Gusar. Nakon proglašenja pobjednika učesnici su se zajednički fotografirali na Peristilu što je izazvalo veliki interes turista koji su se tu našli.

Međunarodnu veslačka regatu Sveti Duje organizira Splitski sveučilišni športski savez, Veslački savez Dalmacije, Hrvatski akademski sportski savez i HVK Gusar u suradnji sa Hrvatskim veslačkim savezom i Hrvatskim sveučilišnim športskim savezom.

"Sretan sam da smo u postolimpijskoj godini imali čast gledati veslače koji su osvojili barem jednu olimpijsku medalju u Londonu. Ova regata ima društveni značaj jer ipak ovo je jedino mjesto, uz Henley regatu, gdje se prijatelji veslanja okupljaju i druže", rekao je Luka Grubor, legenda Oxforda i član organizacijskog odbora regate.

(Hina) xzjur yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙