FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipanović treći u "laseru"

Autor: zmat
HYERES, 27. travnja 2013. (Hina) - Nakon finalnog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu hrvatski jedriličari mogu biti zadovoljni, treće i četvrto mjesto za Tončija Stipanovića i Daniela Mihelića u "laseru", peto za Pavla Kostova i Petra Cupaća u klasi 49er, te šesto za Šimu Fantelu i Igora Marenića u klasi 470.

U borbi sa Australcem Tomom Burtonom i Brazilcem Robertom Scheidtom, Tončiju Stipanoviću pripalo je u konačnici treće mjesto ukupnog poretka. Nakon što je vodio flotu cijelog tjedna ostaje malo gorak okus u ustima, no treće mjesto veliki je rezultat našeg kormilara i potvrda sjajne forme, a posebno raduje da je drugu godinu zaredom u Hyeresu među najbolja tri.

"Bili su jako teški uvjeti, na kraju sam treći, nisam nijedan plov uspio složiti, sve sam vozio u krivo, sreća da sam imao toliku prednost u bodovima da sam ostao treći. Šteta, ovaj drugi plov nije sličio u ništa, to nisu bili uvjeti za nikakav sport, a kamoli jedrenje, ali nema veze, dobro je", kazao je Tonči Stipanović.

Velike čestitke za današnje jedrenje idu Danielu Miheliću, koji je pobijedio u oba plova, te regatu završio na odličnom četvrtom mjestu u klasi laseru.

"Osjećaj je predobar, stvarno nisam očekivao ovo danas. Rekao sam jučer dat ću sve od sebe, maksimalno ću se koncentrirati, uspjelo mi je, dva puta sam ušao prvi u cilj i jako sam zadovoljan jer sam napredovao s osmog na četvrto mjesto. Stvarno sam prezadovoljan", izjavio je Daniel Mihelić.

Pobjeda u "laseru" pripala je Australcu Burtonu.

Pavle Kostov i Petar Cupać ostali su na petom mjestu u klasi 49er, što je jedan od najboljih njihovih rezultata u šest godina natjecanja u ovoj u klasi.

"Htjeli smo malo više u ovom finalu, ali ne treba tražiti kruha povrh pogače. Ovo je jedan od naših najboljih rezultata ikad, puno smo napredovali, pitanje je samo trenutka kad će sve sjesti na svoje mjesto i kad ćemo uzeti i medalju. Jako smo zadovoljni i sretni se vraćamo kući", rekao je Petar Cupać.

Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su šesto mjesto u klasi 470. Bila im je to prva regatu nakon osam mjeseci stanke. "Zadovoljni smo, u finale smo ušli sa osmog mjesta, dobili smo dva mjesta, iskusili smo novi format jedrenja, sve u svemu odlična prva regata nakon Olimpijskih igara. U prvih deset smo završili što nam je bio cilj", ocijenio je Šime Fantela.

Slijedeće natjecanje na kojem će nastupiti hrvatski jedriličari olimpijskih klasa bit će na jezeru Garda u Italiji za desetak dana.

(Hina) xzgra yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙