FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 5. svibnja 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

KABUL - Pripadnik NATO-ovih vojnih trupa ubijen je u subotu u pobunjeničkom napadu na sjeveru Afganistana, izvijestile su u nedjelju međunarodne snage ISAF-a, dodajući kako je broj smrtno stradalih vojnika u Afganistanu u manje od 24 sata porastao na osam. NATO u priopćenju nije naveo nacionalnost stradalog vojnika, no zna se da su na sjeveru Afganistana stacionirani njemački vojnici. U subotu je ubijeno još sedam stranih vojnika. Od kolovoza 2012. to je "najcrniji dan za međunarodne vojne snage". Talibanske snage krajem travnja počele su svoju proljetnu ofenzivu čiji su cilj afganistanski vojnici i pripadnici međunarodnih vojnih snaga.

JOHOR BARU - U Maleziji se u nedjelju održavaju opći izbori koji bi mogli oslabiti ili čak označiti kraj vladavine jedne od najdugovječnijih koalicija na svijetu, kojoj ozbiljno prijeti oporba koja obećava bespoštednu borbu protiv korupcije i rasizma. Predvođena bivšim ministrom financija Anwarom Ibrahimom, oporba se nada da će ponoviti neočekivani uspjeh s izbora 2008., kada je Nacionalna fronta, vladajuća koalicija, izgubila svoju tradicionalnu dvotrećinsku parlamentarnu većinu.

BEJRUT - Sirijska državna televizija objavila je da su izraelske rakete u noći na nedjelju pogodile vojni istraživački centar Džamraja u sjevernom predgrađu Damaska. Izrael to nije želio komentirati, no eksplozije su se dogodile dan nakon što su izraelski zrakoplovi u Siriji napali pošiljku projektila za Hezbolah. Po sirijskoj vladi, Izrael je već napao taj istraživački centar u siječnju. Američki izvori tada su tvrdili da je meta tog napada bio konvoj oružja namijenjen libanskom Hezbolahu.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙