FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HBK: čestitke u povodu pravoslavnog Uskrsa

Autor: dpos
ZAGREB, 3. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije sisački biskup Vlado Košić danas je u povodu pravoslavnog Uskrsa uputio čestitke vjernicima Srpske, Makedonske i Bugarske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj.

"Uskrs je utemeljen na događaju koji je i povijestan i ujedno nadpovijestan: dogodio se u jednom povijesnom trenutku, ali tiče se ukupne povijesti i čovječanstva i universuma. Uskrs je osobni događaj, povezan s osobom Isusa iz Nazareta, njegova preobrazba i njegova pobjeda, ali Uskrs je i događaj koji je preobrazio sve naše živote, živote svih ljudi i svima darovao pobjedu. Uskrs je pobjeda života nad smrću, preobrazba iz nemoći u snagu, iz vremena u vječnost. Stoga neka radosno odjekuje u našim srcima uskrsna pjesma Aleluja“, istaknuo je biskup Košić u uskrsnoj čestitki.

U priopćenju HBK stoji i kako je biskup Košić čestitke uputio i metropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću i episkopu gornjo-karlovačkom Gerasimu Popoviću iz Srpske pravoslavne crkve, metropolitu strumičkom Naumu Ilievskom i Kirku Velinskom iz Makedonske pravoslavne crkve, te Emilu Cenovu Angelovu, svećeniku Bugarske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Čestitao je i i sisačkom parohu u miru protojereju stavroforu Petru Olujiću i sisačkom parohu Veselinu Ristiću.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙