FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 4., do ponedjeljka, 6. svibnja

Autor: kgab
ZAGREB, 3. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 4. do ponedjeljka, 6. svibnja.

SUBOTA, 4. svibnja

----------------------------

SAN JOSE - Američki predsjednik Barack Obama mini turneju Latinskom Amerikom završava u Kostariki. Glavna tema njegova sastanka s kostarikanskom predsjednicom Laurom Chinchillom bit će trgovina i gospodarski razvoj.

NEDJELJA, 5. svibnja

------------------------------

BEČ - Mađarski predsjednik Janos Ader, poljski Bronislaw Komorowski i austrijski Heinz Fischer nazočit će komemoraciji u bivšem nacističkom logoru Mauthausenu.

BUDIMPEŠTA - Zasjedanje Svjetskog židovskog kongresa.

KUALA LUMPUR - Opći izbori u Maleziji. Po zadnjim istraživanjima vodi se mrtva utrka između oporbenog Narodnog sporazuma i Nacionalne fronte koja zemljom vlada od 1957. godine.

PONEDJELJAK, 6. svibnja

------------------------------------

ZAGREB - Povodom Dana Europe (9. svibnja) Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Delegacija EU-a u RH obilježavaju Europski tjedan nizom događanja i aktivnosti. Službeno otvaranje Europskog tjedna je u ponedjeljak na zagrebačkom Cvjetnom trgu gdje će prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren održati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti aktivnosti tijekom Europskog tjedna.

ZAGREB - Sjednica Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora o temi "Republika Hrvatska i Mediteran".

SPLIT - Godišnja konferencija NATO-a o sprečavanju širenja oružja za masovno uništenje i kontrolu naoružanja koja će uz dužnosnike NATO-a okupiti i predstavnike ostalih međunarodnih organizacija. Konferenciju će otvoriti zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović i pomoćnik glavnog tajnika NATO-a Gabor Iklody.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙