FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: mtau
ZAGREB, 3. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ISLAMABAD - Tužitelj koji je radio na istrazi ubojstva bivše premijerke Pakistana Benazir Buto ubijen je u petak u Islamabadu, priopćili su policijski izvori. Naoružani napadači ispalili su 12 metaka iz vatrenog oružja na Kahudrija Zulfikara dok je izlazio iz kuće u Islamabadu, dodali su izvori. Buto je ubijena 2007. u bombaškom napadu, a do danas nitko za to nije osuđen. Buto je bila oštra kritičarka pakistanskih talibana i islamističkih skupina koje su štitili neki vojni dužnosnici. Za umiješanost u njezino ubojstvo sumnjiči se i tadašnjeg predsjednika Perveza Mušarafa.

WASHINGTON - Sjedinjene Države su zatražile od Sjeverne Koreje da amnestira i odmah oslobodi državljanina SAD-a koji je u toj zemlji u četvrtak osuđen na 15 godina zatvora uz prisilni rad zbog "zločina protiv države". Kenneth Bae, star 44 gopdine, rođen je u Južnoj Koreji ali je dobio državljanstvo SAD-a gdje je studirao psihologiju na sveučilištu u Oregonu. Ova presuda za nedefinirane zločine uslijedila je nakon dva mjeseca napetosti između Pjongjanga i Washingtona u kojima je ta izolirana i osiromašena zemlja prijetila nuklearnim ratom Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji. "Tražimo od Demokratske Narodne Republike Koreje (Sjeverne Koreje) da amnestira gospodina Baea i odmah ga oslobodi", rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Patrick Ventrell.

DAKA - U rušenju zgrade s tekstilnim radionicama u bangladeškom glavnom gradu Daki po zadnjim podacima poginulo je preko petsto ljudi. Tijekom noći, spasioci su iz ruševina izvukli deset tijela, priopćila je francuska agencija AFP. "Broj mrtvih trenutno iznosi 501," rekao je za AFP predstavnik vojske Mir Rabi. Osmerokatnica s pet radionica konfekcije srušila se 24. travnja na periferiji Dake. To je najteža nesreća u industrijskoj povijesti te siromašne zemlje juga Azije.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙