FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicijska lista desnog centra u splitskom gradskom vijeću očekuje 15 mandata

Autor: pgas
SPLIT, 2. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat koalicije stranaka desnog centra za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević izjavio je danas kako očekuje da lista te koalicije, kojoj je on nositelj, na izborima u Splitu osvoji najmanje 15 mandata od ukupno njih 35 koliko ih gradsko vijeće ima.

Split je „popucao po svim šavovima“ pošto u tom gradu prevladavaju podjele i osobni interesi, a ne zajednički interes grada, rekao je Ivanišević koji je kandidat za splitskoga gradonačelnika koalcije HDZ-a, HSLS-a, HČSP-a, HSP-a dr. Ante Starčević, HDS (Hrvatske demokršćanske stranke), BUZ-a i nezavisne vijećnice Ljubice Vrdoljak. Za takvu koaliciju Ivanišević je na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako predstavlja jedinstvo „od sredine prema desnoj strani“.

„Takva politika je u Splitu nezaobilazna i predstavlja politiku ravnoteže u ovom gradu koji je popucao po svim šavovima, iz kojeg se sada iznjedrilo kojekakvih nositelja želja da obnašaju dužnost gradonačelnika“, istaknuo je Ivanišević.

U Splitu čak 13 osoba, mogućih kandidata za splitskoga gradonačelnika, skuplja potrebne potpise za svoje kandidature.

Prosjek starosti kandidata na listi kojoj je on Ivanišević nositelj je 41 godina, a kako je rekao, to je kombinacija starih i mladih.

Na upit kako komentira da su na toj listi i Luka Podrug (HČSP) i Ljubica Vrdoljak (nezavisna vijećnica) koji su u proteklom mandatu kao vijećnici podupirali politiku gradonačelnika Keruma koju HDZ oštro kritizira, Ivanišević je kazao da su to dužnosnici koji su očekivali više ali da „nose razočaranje“ .

„U četverogodišnjem mandatu moguća je i poneka greška, ali mi prihvaćamo ljude koji Splitu žele bolje sutra bez obzira na stranku i svjetonazor kojem pripadaju. Ovo nije visoka politika, nego je politika vođenja jednog grada, i dobrih namjera te politika ujedinjenja svih pozitivno obojenih snaga“, dodao je Ivanišević. Na konferenciji za novinare predstavljen je i program mladeži splitskog HSLS-a kojim se predviđa otvaranje studentske menze u središtu Splita, uvođenje noćnih autobusnih linija u Splitu tijekom turističke sezone i ustupanje praznih gradskih prostora mladim poduzetnicima bez gradskih i županijskih nameta.

Ivanišević je podupro takav program mladeži splitskog HSLS-a jer je podudaran s programom HDZ-a.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je istaknuo potrebu veće brige za mlade u Splitu te je iznio podatak da je u četverogodišnjem razdoblju broj nezaposlenih u tom gradu s 12.000 narastao na 20.000.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙