FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanišević: potpuna javnost rada splitskoga gradonačelnika

Autor: pgas
SPLIT, 22. travnja 2013. (Hina) - Kandidat HDZ-a za splitskoga gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević na današnjem je predstavljanju knjige „Split kakav želim“, koja predstavlja i njegov izborni program, najavio da će, bude li izabran za gradonačelnika, uvesti reda u gradskoj upravi te potpunu javnost rada gradonačelnika.

„Najvažnija stavka u mojem programu je potpuna javnost rada, nema više zatvorenih sjednica i skrivenih programa, gradonačelnik i gradska uprava će se otvoriti sredstvima javnog informiranja, udrugama civilnog društva i građanima“, istaknuo je Ivanišević.

Također je rekao kako njegov program zagovara kontrolu kvalitete, što znači da će se u svakom trenutku znati kako stoji gradska blagajna, na što grad troši i koje programe promiče.

„Moj program nudi ravnopravnost i jednakost, to jest u njemu nema malih i velikih, prvih i drugih i konačno se mora zavesti red u kompletnoj gradskoj upravi“, istaknuo je Ivanišević.

Rekao je kako svojim programom obećava mnoge projekte ali najprije, bude li izabran za gradonačelnika, mora „snimiti postojeće stanje“.

„Postojeće stanje i ono što je zatečeno nećemo trošiti kao alibi, nego ćemo hrabro u tišini i pomalo patnički krenuti u ostvarivanje cilja“, rekao je Ivanišević.

Knjigu „Split kakav želim“, koja je Ivaniševićev izborni program, napisala je skupina autora, a sadržava 180 stranica. Njegov program za Split, među ostalim, zagovara strane investicije i fondove Europske unije te razvoj turizma, pomorstva, znanosti, kulture i športa.

Koordinator skupine autora Matko Marušić istaknuo je kako su u oblikovanju Ivaniševićeva programa sudjelovali i ljudi koji nisu članovi HDZ-a.

„Ovo je nadstranački i splitski program“, rekao je Marušić, a jedan od autora knjige Damir Sapunar rekao je kako je jedan od prioriteta programa uređenje gradskih kotareva Splita.

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga županijskog HDZ-a Ante Sanader rekao je za Ivaniševića da je samozatajan, a HDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskoga župana Zlatko Ževrnja rekao je kako je Ivanišević "moderni tradicionalist".

(Hina) xpgas ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙