FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHMZ: za sutrašnji praznik povoljna bioprognoza

Autor: mbuj
ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Za sutrašnji prvosvibanjski praznik u Hrvatskoj će biometeorološke prilike biti uglavnom povoljne, u četvrtak će se pogoršavati tijekom dana, dok će u petak biti razmjerno nepovoljne, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

DHMZ u Biometeorološkoj i peludnoj prognozi za Hrvatsku od 1. do 3. svibnja navodi kako će se većina ljudi, zbog uglavnom povoljnih biometeoroloških prilika, sutra osjećati dobro te neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Samo kod izuzetno osjetljivih ljudi na vrijeme može se javiti manji umor.

Sutra će u većem dijelu zemlje koncentracija peludi drveća biti visoka s dominacijom peluda hrasta i graba, dok je koncentracija visoko alergene peludi breze u opadanju. Koncentracija peludi trava u cijeloj zemlji bit će niska do umjerena.

U četvrtak će se, pak, biometeorološke prilike pogoršavati tijekom dana, što će kod meteoropata uzrokovati umor, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici pojačavat će se prema kraju dana.

Koncentracija peludi drveća bit će visoka u većini zemlje s dominacijom peludi hrasta, graba, bukve i platane. Očekuje se porast koncentracije peludi trava. Na Jadranu će koncentracija peludi crkvine biti visokih vrijednosti.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike očekuju se u petak, 3. svibnja. Meteoropati će se žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost, a tegobe pojačane vremenskim utjecajem osjećat će i kronični bolesnici.

Koncentracija peludi drveća bit će visoka s dominacijom peludi hrasta i graba, a na Jadranu će koncentracija peludi crkvine biti visokih vrijednosti.

(Hina) pp/xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙