FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski glasači očekuju nesigurna vremena

Autor: vmrs
LONDON, 29. travnja 2013. (Hina) - Gotovo polovina Britanaca očekuje da će im životni standard još pasti do izbora 2015., ali oporbena laburistička stranka još se mora namučiti da pobijedi.

Ispitivanje YouGova pokazalo je da 46 posto ispitanika misli kako će im 2015. biti gore nego danas. Samo sedam posto vjeruje u potpuni gospodarski oporavak u iduće dvije do tri godine.

Predsjednik YouGova Peter Kellner kaže da je razina pesimizma veća nego inače, ali da bi se prednost laburista u odnosu na konzervativce, oko osam do devet postotnih bodova, mogla pokazati premalenom ako se gospodarstvo oporavi.

"Ako gospodarstvo pokaže znake rasta do idućih izbora, onda će argument konzervativaca, da njihov plan funkcionira, gospodarstvo se oporavlja i oni čiste laburistički nered, biti snažna poruka kojoj će se laburisti teško suprotstaviti", rekao je Kellner.

"Dokle god glasači laburiste okrivljuju više od konzervativaca za nered u kojem je Britanija, konzervativci imaju više izgleda da pobijede na idućim izborima", dodao je.

(Hina) xvm yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙