FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplodirala bomba u Bengaziju, nema ozlijeđenih

Autor: kgab
BENGAZI, 27. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Ispred policijske postaje u istočnom libijskom gradu Bengaziju eksplodirala je bomba u subotu i prouzročila je veliku materijalnu štetu, ali nije bilo ozlijeđenih.

Niz bombaških napada i atentata u Bengaziju, kolijevci pobune 2011. godine u kojoj je svrgnut Muamer Gadafi, pripisuje se islamskim militantima.

"Jutros oko šest sati eksplodiralo je eksplozivno sredstvo postavljeno ispod jednog od prozora zgrade i prouzročilo veliku štetu", rekao je zapovjednik policijske postaje Matar Mohamer. kazao je da zasad nije poznato tko je odgovoran za napad.

Naoružani napadači prošlog su tjedna napali drugu policijsku postaju u Bengaziju i oslobodili veliki broj zatvorenika nakon sličnog napada u libijskoj prijestolnici Tripoliju početkom travnja.

U utorak je francusko veleposlanstvo u Libiji napadnuto automobilom bombom, pri čemu su ozlijeđena dva pripadnika osiguranja, a u petak je, po izjavi jednog diplomata, evakuiran hotel Radisson u Triploju zbog prijetnje bombom dok širenje nesigurnosti s istoka jača.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙