FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mateša u Bakuu

Autor: rsal
ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina) - Komisija EOO-a za koordinaciju prvih Europskih igara,čiji je dopredsjednik Zlatko Mateša, boravi u Azerbejdžanu gdje će se razgovarati članovima Organizacijskog odbora Igara, koje će se 2015. održati u Bakuu.

Predsjednik Republike Azerbajdžan Ilham Alijev, koji je istodobno i predsjednik olimpijskog odbora Azerbajdžana, primio je 16 članova Komisije na čeklu s predsjednikom Spyrosom Capralosom. Predsjednik Alijev obećao je punu podršku vlade Azerbajdžana u organizaciji uspješnih Europskih igara 2015., kako bi zemlja dokazala svoju sposobnost za organiziranje natjecanja na razini olimpijskih igara.Delegacija EOO-a u Bakuu će raspravljati o organizacijskim i tehničkim detaljima, a zanimljivo j da je predsjednica Organizacijskog odbora prva dama Azerbajdžana Mehriban Alijeva.

Europske igre, višesportsko natjecanje vrhunskih europskih sportaša, izglasane su u prosincu 2012. na Općoj skupštini EOO-a. Održat će se svake četiri godine, a prve će biti u lipnju 2015. u Bakuu, gdje se očekuje 7 000 natjecatelja. Većina europskih sportskih federacija izjasnile su se za suradnju s EOO-om u organizaciji Igara, a sportovi na programu Igara bit će poznati tijekom 2013. godine.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙